Je kind naar de opvang brengen in de corona-periode, kan best spannend zijn. Je kan niet even bij je kind blijven als je hem of haar brengt en ook een gesprek met de pedagogisch medewerkers gaat nu anders dan anders. De pedagogisch medewerkers van Kibeo doen er daarom alles aan om jou en je kind een welkom gevoel te geven. Erik Spruit vertelt je zijn ervaring bij het brengen van zijn zoon Hugo (14 maanden) bij Kibeo Beatrixplein.

Hugo liep al snel zonder tranen naar de pedagogisch medewerker

“Mijn zoon Hugo ging in november 2020 voor het eerst naar de opvang bij Kibeo Beatrixplein in Mijnsheerenland. We zijn recent verhuisd van Rotterdam naar Mijnsheerenland en daarom zochten we nieuwe fijne kinderopvang. Voorafgaand zijn we gebeld om alles even toe te lichten en door te nemen. Dat kon, geheel begrijpelijk, niet op de locatie. Ik vind dat Kibeo dat netjes heeft gedaan.

Hugo heeft twee proefochtenden gehad bij Kibeo Mijnsheerenland. Je moet de gesprekken met de pedagogisch medewerkers op dit moment zo kort mogelijk houden vanwege corona uiteraard. Daarom hebben we voor de eerste proefochtend een brief opgesteld voor de pedagogisch medewerkers. Hugo werd daarin voorgesteld, zodat ze wisten met wat voor kindje ze te maken kregen. Dit gaf me zelf een gerust gevoel. Hugo is natuurlijk al gewend om naar de opvang te gaan, maar tijdens een verhuisperiode verandert er al veel.

Toen Hugo voor het eerst op de groep kwam, werden we meteen van harte welkom geheten. We liepen naar binnen en de pedagogisch medewerker zei tegen de groep: ‘Kijk eens wie daar is!’ Twee kindjes riepen ‘Dat is Hugo!’. Dat gaf me een heel welkom gevoel!

De eerste paar keren was Hugo wel wat huilerig bij het wegbrengen, maar dat was bij de vorige opvang in Rotterdam ook zo. Natuurlijk is dat vervelend, maar toen ik wegliep en door het raam naar binnen keek was hij er alweer overheen. Nu is dat al helemaal veranderd. Hugo loopt zonder traan naar de pedagogisch medewerker. Dat vind ik toch wel heel erg fijn. Hij heeft het overduidelijk naar zijn zin!

Aan andere ouders die het spannend vinden om hun kind naar Kibeo te brengen in deze corona-tijd, zou ik willen meegeven dat het zo fijn is dat je kind op de opvang zo lekker kan spelen met leeftijdsgenoten. Ik begrijp dat het spannend is, maar het is ook wel heel handig dat je kleintjes je niet afleiden tijdens het thuiswerken.”

nl_NL