“We hebben inmiddels ruim vier jaar ervaring met opvang bij Kibeo. We hebben destijds gekozen voor Kibeo, omdat vrienden van ons er tevreden over waren. Na een oriënterend gesprek waren wij ook enthousiast; het voelde goed, veilig en vertrouwd. Dat gevoel bleef en werd sterker toen onze dochter Arjanne naar de babygroep ging toen ze drie maanden oud was. En dan ga je niet overstappen of veranderen bij de komst van een tweede kindje, dus onze jongste dochter Marinke gaat ook naar Kibeo.

De Linge een logische keuze

Toen onze vestiging aan de Dijkwelseweg dicht ging, was de keuze voor De Linge zo gemaakt. Onze oudste zou daar naar school gaan als ze vier werd en dan was het makkelijk dat beide kinderen op de opvangdagen op dezelfde locatie waren en met elkaar konden spelen. De overgang naar school zou ook makkelijk gaan, omdat Kibeo en de school al veel samenwerken.

Onze jongste dochter gaat naar het kinderdagverblijf, maar zegt dat ze ook op school zit, ook kent ze de juffen van groep 1 en 2 al. Dankzij het kleine team kennen de kinderen de leidsters goed, dat maakt het makkelijk om te wennen. Ook het aantal kinderen is klein, dus ze kennen iedereen heel snel. De BSO kinderen en dagopvang-kinderen spelen samen en leren van elkaar.

Het voordeel van een nauwe samenwerking

De samenwerking tussen Kibeo en basisschool De Linge was voor ons een belangrijke reden om naar deze locatie van Kibeo te gaan. Feesten als Kerst, Sinterklaas, Koningsdag worden samen gevierd. Maar ook als groep 1 en 2 buitenspelen zijn de kinderen van het kinderdagverblijf buiten. Broertjes en zusjes kunnen bijvoorbeeld samen spelen en jongere en oudere kinderen leren van elkaar. De overgang van het kinderdagverblijf naar school gaat makkelijk, want iedereen zit al op school en draait daarin mee.
De activiteiten van Kibeo worden afgestemd op schoolactiviteiten. De gesprekken thuis gaan dus over dezelfde onderwerpen, ondanks een schoolgaand kind en een peuter.
Daarnaast is het handig dat je kinderen van verschillende leeftijden naar één locatie kan brengen op opvang dagen.

De leidsters van kindcentrum De Linge zijn professioneel, flexibel, aardig, staan open voor contact en communicatie. De samenwerking tussen school en opvang is goed voor de kinderen en maakt een overgang naar school heel makkelijk. Daarnaast is het heel fijn dat de kinderen ook na school gewoon met hun vriendjes kunnen spelen, ondanks dat ze niet thuis zijn.”

Anja en Raymon Sinke – ouders van Arjanne en Marinke

nl_NL