“Onze keuze voor kinderopvang als vorm van opvang is nooit een punt van discussie geweest. Ik wilde na mijn zwangerschappen graag blijven werken en de opa’s en oma’s hebben we als achterban voor ziekte, extra vakantiedagen en studiedagen al vaak genoeg nodig. Dus kozen we voor het kinderdagverblijf, toen onze oudste zoon 4 maanden oud was. Na het intakegesprek bij Kibeo Dijkwelseweg voelde het meteen goed. Een vriendelijke club dames die we de zorg van onze kleine graag toevertrouwden.”

Al onze jongens in hetzelfde pand

“We hebben bij de start van Wiedewei Kapelle met onze tweeling de overstap gemaakt vanaf Kibeo Dijkwelseweg. Omdat onze oudste zoon inmiddels op OBS De Moolhoek zat, die in hetzelfde pand als Wiedewei is gevestigd, was voor ons de overstap makkelijk gemaakt. Alle jongens in hetzelfde pand, dat is wel zo efficiënt met halen en brengen.

Onze tweeling zit 3 volle dagen op de peutergroep bij Wiedewei. En onze oudste zoon Sven maakt gebruik van de voorschoolse en naschoolse opvang op Wiedewei.”

Kaplaarsjes aan en gaan

Het extra accent op het naar buiten gaan bij Wiedewei  is heerlijk. Kaplaarsjes aan en gaan! Momenteel is de tendens dat kinderen steeds meer binnen zitten. Tablets, iPhones, social media zijn aan de orde van de dag. Daarom is het juist fijn dat ze bij Wiedewei wel lekker veel buiten spelen en dit samen doen.

Blij met Wiedewei

“Na bijna een jaar bij Wiedewei zijn we hier erg blij mee. Koen en Teun kun je niet blijer maken dan buitenspelen, spelen met zand en water en het helpen met het verzorgen van de plantjes. Hoe viezer, hoe beter denken ze volgens mij, heerlijk toch!
We vinden het belangrijk dat onze kinderen echt genieten bij Wiedewei. Het groene en je bewust worden van alles wat groeit en bloeit is prima. Onze jongens leren dat melk van de koe komt en appels en peren aan de bomen groeien. Het lijkt zo simpel, maar als we nu in onze vrije tijd fietsen roepen de jongens bij iedere boomgaard “appels en peren”, ze steken er dus echt wat van op. En laatst waren er lammetje bij Wiedewei. Onze jongens waren er niet bij weg te slaan!  ’s Avonds werd het  nog eens uitgelegd ; “lammetje is een baby schaap”. En dat voor jongens van 2.

Kortom, Wiedewei is een fijne omgeving voor de kinderen. Met een leuke club enthousiaste pedagogisch medewerkers waar je alles aan kunt vragen en waar alles bespreekbaar bij is.”

Annelies – mama van Sven, Koen en Teun

nl_NL