Op maandag 14 september ontving kinderopvangorganisatie Kibeo een brede afvaardiging van de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee op 5 van haar 16 vestigingen. Wat is het belang van goede peuteropvang en wat betekent Kibeo in de ontwikkeling van jonge kinderen? Op deze vragen en meer werd verder ingegaan.

Regiodirecteur Marleen Noordijk van Kibeo vertelde over de ontwikkelingen bij Kibeo op Goeree-Overflakkee. Zo is er in de laatste jaren hard gewerkt aan de ontwikkeling van Integrale Kindcentra (IKC’s) en ook de peuteropvang en het voorschools aanbod hebben grote veranderingen doorgemaakt.

Laten zien hoe kinderen in de ontwikkeling ondersteund worden
Noordijk: “We zijn heel blij dat we deze groep raadsleden mochten ontvangen. Dagelijks komen er zo’n 770 kinderen van 0 tot en met 12 jaar vanuit heel de gemeente voor kinderopvang naar onze vestigingen. Daarom is het een mooie kans om aan hen te laten zien hoe wij deze kinderen spelenderwijs ondersteunen in hun ontwikkeling.”

Zinvol werkbezoek
Na de gezamenlijke start ging de groep uiteen naar diverse vestigingen. Daar kregen ze rondleidingen van de vestigingsmanagers en er werd een leuke activiteit voor de raadsleden georganiseerd. Rien van der Boom (SGP): “Het was interessant om eens van directie en medewerkers van Kibeo  te horen hoe dat nu allemaal in de praktijk gaat, wat één en ander betekent voor de opvang en ontwikkeling van een kind, hoe ingezet wordt op vroegsignalering als dat nodig is en de opmaat naar de basisschool. Het was zeker voor mij een heel zinvol werkbezoek.”

nl_NL